Jak mě blog.cz naprosto zklamal

Potřeboval jsem trochu popostrčit jeden projekt, který má jako cílovou skupinu náctileté puberťačky, takže plán byl jasný. Mrknu na blog.cz, vyberu tam ty navštěvovanější blogísky, hodím pár příspěvků s odkazem do diskuzí pod článkem a o linkbuilding je postaráno na to tata.

Jenže ouha, celý plán je v tahu. Po prohlédnutí “top blogů” jsem totiž zjistil, že pod pojmem  blog, si tam místní uživatelky představují spíš fotogalerii. Víceméně všechny posty jsou akorát vložené obrázky, povětšinou stažené z Internetu, v ojedinělých případech možná i upravené autorkou ve photoshopu v malování. Okolo obrázků samozřejmě naprosto žádný text a mnohdy i nadpisy “příspěvku” obsahují výchozí bez textu. Takže diskuze pod příspěvky je taky nulová a jakákoliv propagace tímto způsobem by byla akorát ztráta času.

Ale kam se sakra poděly všechny ty blogísky, kde náctilété slečny řešily, jestli se k sobě hodí růžová ofina světle zelené brýle? Vždyť Facebook je až od třinácti! (dobrá, tohle je trochu naivní).

Kdybyste náhodou chtěli vědět, jak to teď vypadá na blog.cz, mrkněte na pár ukázek. Je to absolutně náhodný výběr, ale takhle to tam zřejmě vypadá všude (varování – jestli trpíte epilepsií nebo jste alergičtí na všechno, co je šíleně barevné a ještě ke všemu to bliká, tak radši neklikat)

  • třeba tenhle
  • pak taky tenhle
  • a ještě například tohle
  • a komu by to nestačilo, tak tohle je taky nářez

A já jdu hledat jiný způsob propagace…

Nějaký to sdíleníčko...
    This entry was posted in SEO and tagged , . Bookmark the permalink.

    3 Responses to Jak mě blog.cz naprosto zklamal

    1. freez says:

      No tedy, ten poslední blog? nebo jak to nazvat to je opravdu materiál 🙂 přesto všechno to má dvě stovky návštěv i když tam vlastně nic není 🙂 ovšem zajímavé je, jak každý obrázek nabízí odkaz na linkování, a ještě i návod jak si jej přidat. To je zpětných odkazů 🙂 Každopádně náctileté puberťačky se všechny právě přestěhovali na FB a to i když jim není ještě 13 no a tam pokračují v obrázkování. Možná kdyby jsi udělal na FB skupinu s názvem “kdo má nejvíce blikající blog, nebo profil” našel by sis dobrou komunitu na propagaci 🙂

      • -kst- says:

        Nojo, té návštěvnosti jsem si nevšimnul. Jak něco takového může mít za dnešek 650 lidí, to vážně nechápu. Asi je na čase začít dělat MFA na blog.cz 🙂

        Já se snad taky budu muset odstěhovat na Facebook

    2. pes502 says:

      V rychlosti jsem to projel a to je tedy opravdu něco 😀 Vzpomněl jsem si na Sblog, kde jsem před několika lety také začínal (no, tak 8 roků už to bude) a některé ty blogy vypadaly podobně. I když je pravda, že v té době se do blogů i něco psalo.

      Co se FB týče tak všechny lidi tam najdeš. Nemá cenu smrdět na blog.cz když přece všechny moje kámošky už mají dávno FB ne? 🙂 Možná bych zkusil něco vykutit tam

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *