Czech Made Man zdarma na YouTube?

Ano, ještě včera to byla pravda. Sám Denny007, který film Czech Made Man z velké části financoval a o kterém snímek zároveň je, umístil kompletní záznam na YouTube. Video bylo sice jen v horší kvalitě a s reklamou na další film, který točí – Hranaři, ale pokud nepotřebujete super extra požitek z filmu, tak to bohatě postačí. A pokud ten požitek potřebujete, koupíte si BR disk, který má brzo vyjít.

Tento počin mi udělal radost, protože se shoduje s mým názorem, jak by se mělo zacházet s autorskými právy u hudby a filmů. Nemá totiž cenu bojovat s piráty, kteří snímek tak jako tak rozšíří. Mnohem efektivnější je podle mě dát snímek v horší kvalitě veřejně dostupný a ti, které film zaujme si rádi koupí originální DVD nebo si na něj zajdou do kina. Ostatně na spoustu koncertů jsem šel (a zaplatil vstupné) jen díky tomu, že jsem si kapelu napřed poslechl zdarma na webu nebo ze stažených mp3.

V případě Czech Made Man tento marketingový tah, kdy video na YouTube propagovalo jiný film a ještě nabádalo uživatele, aby si koupili originál v lepší kvalitě, bohužel zřejmě nevyšel, protože film byl veřejně dostupný pouze necelý den. V současné době už je video zamčené, takže se na něj nepodíváte.

Nějaký to sdíleníčko...
    This entry was posted in Trendy and tagged , , . Bookmark the permalink.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *