Spouštíme Černou kočku

Už je to pěkná chvíle, co jsem potřeboval do školy udělat “nějaký projekt”, vymyslet tomu logo, grafiku a pár podobných nesmyslů, abych dokázal, že zvládám alespoň základy grafických editorů. A tak se stalo, že přišel na svět poměrně svérázný komix o Černé kočce, která všechno komentuje absolutně suchým humorem. Nakreslil jsem pár stripů, ve škole jsem dostal čárku, že mám splněno a tím to pro mě skončilo. Po čase mi to ale samozřemě nedalo, a tak jsem jednoho večera zaregistroval doménu blackcat.cz, s velkými plány do budoucna. A tím to na delší dobu skončilo úplně, protože zase přišla spoust jiných, důležitějších záležitostí a na kočku se nedostalo.

Až teď nedávno, když mi přišla zpráva o blížící se expiraci domény jsem si na ní opět vzpomněl. Takže místo toho, abych nechal doménu propadnout, jsem jí po krátkém váhání prodloužil, na hosting nahodil WordPress s defaultní šablonou a publikoval tam pár komixů. Zároveň jsem se do toho tak zabral, že jsem hned nakreslil několik dalších, podle mě možná ještě sušších a příšernějších. Ale když já to jinak mnohdy ani nedovedu.

V současné době tedy na www.blackcat.cz můžete každý den najít jeden nový strip s Černou kočkou. Jendá se o poměrně specifický druh “humoru”, který se mnoha lidem asi nebude zamlouvat, ale třeba si to čtenáře najde. Ostatně jsou tu asi tři možnosti, jak se web bude vyvíjet:

  • bude mě to pořád bavit a budu si pro zábavu dělat komixy, které nikdo nepochopí
  • najde se dost čtenářů a bude mi to stát to zato, abych kreslil další kousky
  • nechám tu doménu konečně expirovat

Takže teď vše běží v testovacím režimu a uvidíme, jestli mě to začne opravdu hodně bavit nebo jestli si web získá dostatek příznivců. Každopádně v současné době existuje něco málo přes 50 stripů, takže jestli vás Černá kočka neodradila, máte se ještě pár dní na co těšit.

A jako bonus přidám jeden strip, který dosud nevyšel:


PS: Pokud vám tento druh “humoru” přijde pochybný a už vůbec ne vtipný, tak vězte, že nejste sami.

Nějaký to sdíleníčko...
    This entry was posted in Portfolio. Bookmark the permalink.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *